“Tutankamon’un mezarının ortaya çıkarılması” dünya tarihinin en büyük arkeolojik keşfi denilebilir. Oysa ki Tutankamon, Mısır tarihinin çok önemli firavunlarından biri değildir. Onu bu denli önemli kılan mezarının hiç soyulmadan günümüze…
Piramitler Eski Mısırlılar tarafından kraliyet mezarları olarak inşa edilen kare tabanlı, üçgen kenar yüzleri olan mimari yapıdır. Dışarıdan görüldüğü gibi basit bir yapı olmayıp, iç bölmeleri oldukça detaylıdır. Eski Mısırlıların…
Mısırlılar için Sfenks, tapınakların, mezarların koruyucusu olan tanrı Horus’u temsil ediyordu. Eski Mısır’da bir Sfenks heykeli yapılırken yüzü, o çağda hüküm süren Mısır Firavunu’na benzetilirdi. Karnak’ta olduğu gibi, bu heykeller, genel olarak,…
Abu Simbel,yaklaşık, 3.000 yıl önce Mısır Firavunu 2.Ramses için yapılan iki tapınağın bulunduğu yerdir. Güneş tanrısı Amon-Ra’ya adanan ana tapınak,Nil Irmağı’nın batı yakasında ki kumtaşı kayalarını 56 metre oyarak gerçekleştirilmiştir.Girişin…
Mısırlılar, ölülerinin ruhlarının öteki dünyada dirilip yeniden bedenlerine döneceklerine inanırlardı.Bu nedenle bedenlerinin sağlam kalması amacıyla mumyalama işine büyük önem verirlerdi.Mumyalama işleminden önce ölen kişinin cesedi 3 gün bekletilir, daha sonra…
Afrika’nın kuzeydoğusunda yer alan Mısır’da ilk yerleşmeler Nil Nehri kıyılarında olmuştur. Mısır da ilk siyasi teşkilatlanma “nom” adı verilen şehir devletleri şeklindedir. MÖ 3000 yılında Kral Menes, Mısır’a tamamen hâkim…