Maldivler Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nda 1.192 adadan oluşan bir devlet. Bunların 281’inde insan yaşarken 1.000 ada halen boş. 281 adanın 195’inde yerel Maldiv halkı yaşarken, 86 ada otel olarak kullanılmakta. 1 dakikalık Maldivler videomu ve yazımı umarım beğenirsiniz.
YouTube Kanalımıza Abone OlunÜnlü otel adaları: One and Only Reethi Rah Resort, Huvafen Fushi Resort, Naladhu Resort, W Retreat Resort, Banyan Tree Resort, The Beach House at Manafaru Resort, Ayada Resort ve Sheraton Resort’tur.
Halkının % 97’si Müslüman olan Maldivler cumhuriyet ile yönetilmekte. Maalesef küresel iklim değişiklikleri nedeni ile sular altında kalması öngörülüyor.
Güney Asya’da Hindistan’ın güneyinde ve Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alıyor.
15 Kasım 2005 itibariyle Avustralya’ya sığınma hakkı verilmiş.Adalarda yerleşim binlerce yıl öncesine dayanmakta. İlk başta Budist‘lermiş daha sonra Müslümanlığa geçmişler. Portekiz ve Hollandalıların saldırıları dışında 75 sene İngiliz sömürgesi olmuşlar.
1965 yılında İngiltere’den bağımsızlıklarını kazanarak bağımsız monarşi olmuşlar. 1968’de Monarşi kaldırılmış cumhuriyete geçilmiş.
Srilanka ve Hindistan kültürleri çok etkilemiş Maldivli’leri. Adalara genelde bölge çivarından göçmüş insanlar. Yerel halk sakin hayat daha yavaş akıyor tropikal adalarda.
Mutfak olarak da Hint mutfağının etkisinde kalmış Malidvler. Baharatlar, pilav ve hindistan cevizi en göze çarpan yemek detayları. Tabi bol deniz mahsülünü unutmayalım.
Turkuaz sular ve bembeyaz kumlarda tatil yapmak için iki farklı fırsatınız var aslında. Yerel halkın kaldığı adalarda konaklama çok daha ucuz diğer otel adalarına göre. Tabi otel adalarda oteller çok şık. Su üstündeki güzel evlerde kalmak biraz tuzluya geliyor fakat muhteşem bir deneyim.
Yerel halkın olduğu adalarda kalmak daha ucuz fakat bazı kısıtlamalar mevcut. Bu bölgede, bikini sadece işaretli plajlarda giyilebiliyor ve alkol bulmak sıkıntılı. Halkı genel olarak çok cana yakın. Müslüman kadınların hepsi kapalı.
Başkent Male veya diğer yerel adalarda da gezilecek tarihi yer yok daha çok dinlenmeye, huzur bulmaya ve denizin rengine hayran olmaya istekliyseniz gelebilirsiniz.
Çeşmeden akan su içilmiyor. Trafik soldan akıyor yani direksiyon bize göre ters. İngiliz sömürgelik günlerinde kalma bir özellik.
Buradaki ada gruplarına “atoll” deniliyor. “Atoll“, daire şeklindeki mercan kayalıklarına deniliyor.
Şnorkel, tüplü dalış turu, balık tutma turu, yerel ada turları, yunusları izleme turları gibi aktiviteleri en çok yapılan aktiviteler.
Mutlaka güzel bir resif alanınında kendi şnorkelinizle yüzmelisiniz. İlla sualtı dalış merkezlerinden destek almanıza gerek yok. Yada sual atı dalış merkezleri ile; zararsız köpek balıkları ve daha birçok deniz canlısını yakından görme şansını yakalayabilirsiniz. Vatosu beslemek bile mümkün..
Mercan resifi, deniz suyu sıcaklığı 20 °C’nin üzerinde bulunan bölgelerde, sığ sahillerde, kalkerli bitkisel ve hayvansal yığılımlara verilen isim. Mercan resifleri yok olursa sularda hiçbir canlı kalmama ihtimali var.
Ayrıca adalar arası ulaşımda deniz uçağı farklı bir deneyim tabi biraz tuzlu ????